cng metan pumpe | CryoGas

CryoGas

Dobrodošli! Stigli ste na internet prezentaciju Preduzeća za inženjering i proizvodnju tehničkih gasova - KryoGas d.o.o.

011 2761 759

Metan (CNG)

CNG (komprimovani prirodni gas - Metan)  

CNG kao gorivo za motorna vozila

 

CryoGas CNG (METAN) STANICE – PUMPE SRBIJA: 

PC Zemun - Železnička bb, Beograd (industrijska Zona zmaj)   mapa

PC Čukarica - Ibarski put br.60, Beograd (petlja Orlovača)    mapa

PC Palilula - Dragoslava Srejovića 1, Beograd   mapa

PC Subotica - Đorđa Natoševića bb, Subotica   mapa

PC Inđija - Save Kovačevića bb, Inđija   mapa

PC Stara Pazova - Svetosavska 213, Novi Banovci   mapa

PC Petrovaradin - Karlovački drum 3b, Petrovaradin, Novi Sad  mapa

Puštanje u rad u 2023. godini: PC Smederevo i PC Sremska Mitrovica. 

 

Za komprimovani prirodni gas (CNG) se može reći da je najperspektivnije fosilno gorivo - ne samo zbog postojećih prirodnih rezervi i vrlo prihvatljive cene, već i sa ekološkog stanovišta.

Kako širom sveta problem zagađenja kao posledica gradskog saobraćaja u zonama guste naseljenosti raste, CNG predstavlja racionalnu opciju goriva za motorna vozila sa ekološkog ali i ekonomskog stanovišta, koja je primenjena u velikom broju gradova, posebno kada nisu razvijeni drugi alterantivni oblici saobraćaja kao što su metro i brzi tramvaji.

Zbog brojnih utvrđenih prednosti i povoljnosti, CNG najčešće koriste: KOMUNALNA i DOSTAVNA VOZILA, VOZILA GRADSKOG PREVOZA, VOZILA HITNE POMOĆI, TAKSI VOZILA, TURISTIČKA, tzv. VOZILA UNUTRAŠNjEG TRANSPORTA (npr. viljuškari) i dr. 

CryoGas je 2007. godine pustio u rad komercijalnu stanicu za punjenje vozila komprimovanim prirodnim gasom u Beogradu i ujedno prvu u Srbiji. 

Trenutno Cryogas distribuira CNG kroz sopstvenu mrežu stanica za snabdevanje, i to: 3 u Beogradu (Zemun, Palilula i Čukarica), 1 u Subotici, 1 u Inđiji, 1 u Staroj Pazovi i 1 u Petrovaradinu. U 2023. godini planirano je puštanje u rad stanica u Smederevu i Sremskoj Mitrovici. Jedan od primarnih razvojnih ciljeva preduzeća Cryogas je investiranje u širenje distributivne mreže CNG-a. 

Kao najpouzdaniji sistem preporučuju se vozila sa fabrički ugrađenom instalacijom za prirodni gas. U okviru poslovnog centra Palilula CryoGas-a nalazi se servis za ugranju CNG i TNG opreme u vozila. 

CNG za industrijsku potrošnju 

CNG-om, kao efikasnim energentom u svakom pogledu, moguće je snabdevanje potrošača nepokrivenih mrežom gasovoda. 

Cryogas svojim potrošačima obezbeđuje kompletnu tehničku i logističku podršku: odgovarajuće ambalaže, boce, baterije i trejlere kao i projektovanje i ugrađivanje podstanica za CNG.

CryoGas je u mogućnosti da ponudi vrhunske uslove snabdevanja ovim energentom, koji je u pogledu ekonomskih, tehničkih i ekoloških karakteristika najbolja zamena za Butan, Mazut i ostale konvencionalne energente. Snabdevanje i distribucija se vrše putem trejlera, baterija sa bocama i pojedinačnih boca - u koje se prirodni gas puni prečišćen i komprimovan u našim punionicama.

Cryogas | Naše usluge

Vesti i akcije

Sve vesti